Weekend i Piemonte

Piemonte, denna underbara vinregion besöker vi under några härliga sensommardagar. Förutom fantastiska viner, storslagen natur och restauranger som överträffar det mesta, kommer vi även att flirta med alla obotliga romantiker och hobby botaniker. Första natten samt dagen därpå tillbringar vi vid Lago Maggiore. Vi bor på Grand Hotel Majestic i Pallanza, Verbania, och kommer att besöka Isola Bella med dess palats och fantastiska trädgård. Därefter beger vi oss till Asti som blir vår bas för resten av resan.
Du bokar själv din flygbiljett till/från Milano Linate. Kanske väljer du att förändra eller förlänga resan.

Detta ingår:
Inkvartering i dubbelrum. Centralt bra hotell i Asti 4 nätter. Modern buss i tre dagar. Frukost och flerrätters lunch eller middag med viner samt vingårdsbesök och vinprovningar. Transfer.

Pris: 9.800 kr per person i dubbelrum.
Tillägg: Enkelrum kr 2.300:- Avbeställningsskydd kr 250:- per person
Reseledare och arrangör: Maria Svenhage och Sommelier Per Svenhage
Resegaranti är ställd till Kammarkollegiet.

Dag 1

Vi samlas i ankomsthallen på Milano Linate Flygplatsen 13,00 och åker till hotellet vid Lago Maggiore. Egen tid för promenad, kanske besök av Villa Botanical Gardens eller bara en stunds avkoppling i hotellets spa eller trädgård. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2

En dag i kulturens tecken. Privat båt till en av de Borromeiska öarna, Isola Bella där vi intar palatset med egen lokal guide. Gott om tid i trädgården och lunch på egen hand på ön. En garanterat makalös upplevelse för oss romantiker. Båt tillbaks till och avfärd hotellet i Asti med perfekt läge mitt i centrum. Egen tid fram till kvällen då vi skall prova Barbera viner hos Duilio på Ristorante Campanaro där vi äter gemensam middag.

Dag 3

Denna dag ägnar vi oss åt Barbaresco. Provning hos Prodittorio del Barbaresco ett kooperativ som håller hög klass. Gemensam lunch på stadens torg hos Antica Torre. Därefter provning hos Ca' Romé en liten men förstklassig producent. Tillbaks till Asti och gott om tid att utforska staden, kanske besöker ni Borsalino butiken som säljer huvudbonadernas Rolls Royce. Gemensam middag på trevlig restaurang i Asti.

Dag 5

Efter frukost besöker vi Barolo. "The king of wines" håller epitetet fortfarande? Barolo delas i två läger med de traditionella i ena hörnan och nytänkarna i den andra. Båda falangerna tillverkar underbara om än helt olika viner. Bedöm själva. Vi börjar dagen med provning och lättare lunch hos Marciano Abbona och därefter provning hos mycket kända La Spinetta. Egen tid och middag på egen hand.

Dag 5

Fria aktiviteter och för de flesta hemresa efter fantastiska dagar i underbara Piemonte. Med oss hem har vi härliga minnen och upplevelser!