Toscana

För varje vin, mat och kulturintresserad framstår Toscana som ett av de främsta vinresemålen i världen. Möt våren då allt är ljuvligt fräscht och tack vare flyget hinner vi med mycket under dessa fantastiska dagar.

Du har själv bokat din flygbiljett till/från Florens, Bologna, Rom eller Pisa.
Vår auktoriserade och mycket trevliga guide Catherine Wallerman är med oss på större delen av resan. Cathrine är svensk och sedan många år boende i Florens.

Detta ingår:
Övernattning i dubbelrum med bad eller dusch och WC. Resa med bekväm buss. Parkerings- och vägavgifter. Frukost och flerrätters lunch eller middag med viner samt vingårdsbesök och vinprovningar.

Pris: Kontakta oss för prisförslag
Tillägg: Avbeställningsskydd kr 250:- per person
Reseledare och arrangör: Sommelier Sten G. Svenhage. - Tidigare mångårig ledamot av Munskänkarnas Centralstyrelse eller Per Svenhage även han mycket vinkunning och Sommelier.
Resegaranti är ställd till Kammarkollegiet.

Dag 1

Vi samlas i vestibulen 15:30 på vårt perfekt belägna Hotel Pensione Pendini i Florens för en promenad i denna fantastiska stad tillsammans med Catherine. På kvällen äter vi gemensam middag på en mycket trevlig restaurang.Viner ingår i alla våra måltider.

Dag 2

Nästan hela dagen ägnas åt Florens. Denna otroligt intressanta stad är ett måste. En av världens förnämsta konststäder med mängder av byggnadsverk och konstskatter. Catherine Wallerman visar och berättar. Namn som Uffizierna, Medici, Brunelleschi, Dante och Ponte Vecchio får varje konst- och kulturintresserad att rysa av välbehag! Lunch på egen hand innan vi på eftermiddagen åker till Park Hotel Chianti som ligger strategiskt mellan Florens o Siena där vi bor resterande del av resan.Gemensam middag på enkel restaurang i direkt anslutning till vårt hotell.

Dag 3

Efter en natts skön sömn vaknar vi utvilade och redo för en spännande dag i kulturens och vinets tecken. Vi besöker på förmiddagen Tenuta Torciano och där får vi en mycket bra introduktion till toscanska viner. Han driver vinskola och producerar viner från flera områden i Toscana. En bra och kul vinprovning!
San Gimignano som är världskultursminnesmärkt med alla sina torn och intressanta historia besöker vi. Lunch på egen hand.
Gemensam typisk toscansk middag intar vi på sena eftermiddagen hos amerikanskägda Villa Pillo som förutom förstklassiska viner även producerar olivolja.

Dag 4

På förmiddagen besöker vi välkända storproducenten Melini. Vi provar deras viner och ser deras enorma anläggning. Gemensam lunch i Carmignano - ett välkänt DOCG område med intressant historia. Dags för vinprovning igen! Vi besöker familjen Pinori som i kontrast till Melini är en liten familjeägd producent. Mycket prisvärda viner på deras vingård Castelveccio.
Vi reser vidare till Leonardo da Vincis födelseort Vinci där de som så önskar ges möjlighet att besöka museet. Ett mycket intressant besök!
Tidig kväll åter på vårt hotell.

Dag 5

Vi reser efter frukost till västra Toscana. Via Volterra kommer vi fram till det mycket spektakulära och intressanta Petra vars viner håller en mycket hög klass. Morellino di Scansano som för några år sedan blev nytt DOCG är mycket intressant. Morris Farm, välkänd gård även i Sverige, visar oss runt, håller provning och svarar för gemensam lunch. På eftermiddagen promenad i vackra Massa Marittima innan vi reser till vårt hotell.

Dag 6

Denna intressanta dag reser vi till berömda Villa Dievole i Chianti Classico och senare lunch på borgen Volpaia. Även de förtjusande byarna Radda och Greve in Chianti besöker vi. Middag på egen hand.

Dag 7

Denna dag ägnar vi oss åt Montalcinoområdet och dess Brunelloviner. Först besöker vi en mycket speciell vingård för visning och vinprovning Il Paradiso di Frassina. Carlo Cignozzi, energisk ägare hävdar att vinet blir bättre av klassisk musik! Mozart, Mahler och Vivaldi spelas ute bland vinstockarna och i vinkällaren! Galet eller genialt? Bedöm själva.
Välkände producenten Col d´Orcia tar hand om oss för visning och en fantastisk vinprovning. Vi äter gemensam lunch på vingården och konstaterar hur bra kombinationen är mellan deras viner och maten. Efter besök i den märkliga kyrkan Sant´Antimo med sin intressanta historia åker vi åter till vårt hotell. Middag på egen hand för de som orkar!

Dag 8

På förmiddagen besöker vi välkända San Felice i S. Gusmé där vi får möjlighet att bl.a. prova deras Il Grigio Chianti Classico och andra utsökta viner. Därefter väntar den berömda lilla världskulturarvsstaden Pienza på ett besök av oss! Lunch på egen hand.
Den fantastiskt vackra och högt belägna staden Montepulciano är också väl värd ett besök. På egen hand promenerar ni runt och beundrar staden och dess fantastiska omgivningar.
Tre damer, mor o döttrar, skall vi framåt kvällen träffa på Villa Sant Anna. Deras Vino Nobile di Montepulciano får utmärkta betyg i alla tester. En minnesvärd kväll med provning, guidning och gemensam middag med utsökta viner på denna vackra vingård blir en värdig avslutning.

Dag 9

Vi lämnar vårt hotell för att resa till flygplatsen och återresan till Sverige. Med oss har vi många underbara minnen och upplevelser i bagaget. För de som beställt viner hos någon av producenterna så anländer de efter någon vecka.