Italienska Vinresan

Vinresa till Franken - Trentino Alto Adige - Venetien - Piemonte - Alsace och Pfalz

En resa som vi gjort en hel del förändringar på. Vi lägger extra tid I Piemonte, enligt oss ett av de bästa vinområdena. Det finns massor att upptäcka, vin och mat av högsta kvalitet.

Detta ingår: Resa med mycket bekväm långfärdsbuss. Färjeresor och vägskatter. Övernattning i dubbelrum med bad eller dusch och WC. Frukost och lunch eller middag med viner samt vingårdsbesök med provningar och guidning. Möjlighet till vininköp finns.

Pris: Kontaka oss för ett prisförslag
Tillägg: Avbeställningsskydd kr 250:- per person

Dag 1

Avresedags för Italienska Vinresan, första stopp Landskrona. Vi reser via Lockarp/ Malmö över bron genom Danmark. Pratar vin och ser vinfilmer. Efter färjan Rödbyhavn - Puttgarden är vi snart framme i Bad Nenndorf där vi tar in på utmärkta hotell Tallymann. Gemensam middag, där viner ingår som på alla våra gemensamma måltider.

Dag 2

Efter frukost reser vi rakt söderut mot Kassel och Würzburg innan vi på eftermiddagen kommer till den lilla förtjusande byn Randersacker i Frankendistriktet. Vi besöker kvalitetsproducenten Weingut Störrlein som producerar högklassiga både vita och röda viner. Flera viner från ovanliga druvsorter. Vi övernattar på trevliga Gasthof Bären där vi avnjuter en förstklassig middag.

Dag 3

En spännande dag. Efter frukost reser vi söderut mot Österrike. Njuter av den fantastiska naturen och passerar Brennerpasset innan vi kommer in i Italien och vinområdet Trentino-Alto Adige. Dagens etappmål är den vackra staden Rovereto där vi bor och äter middag. Före dess har vi provat intressanta viner hos Alois Lageder en av områdets klassiska producenter med anor ända tillbaks till 1823.

Dag 4

Dagens första stopp är storproducenten Bolla i Veneto, här provar vi deras Soave, Bardolino och Amaroneviner. Vi hinner med ett längre lunchstopp i Verona, denna fantastiska stad innan vi reser vidare mot Asti i Piemonte. Vi bor tre nätter på centralt beläget hotell.

Dag 5

Nu börjar vår djupdykning i underbara Piemonte. Aldo Vacca chef hos Prudittori del Barbaresco ett kooperativ som av många rankas som ett av vinvärldens bästa. Han beskriver området som ingen annan. Lunch på egen hand och därefter besöker vi Marziano Abbona. Middag äter vi tillsammans hos Duilo på Ristorante Campanaro. Vi provar dessutom Barbera viner som ständigt överraskar.

Dag 6

Idag besöker vi Erbaluna, en av pionjärerna när det kommer till ekologisk vinodling. De producerar viner på druvorna Dolcetto, Barbera och Nebbiolo.
Gemensam lunch i La Morra. En av giganterna är La Spinetta och de besöker vi på vägen tillbaks till Asti. Middag på egen hand.

Dag 7

Efter frukost lämnar vi Piemonte, ett vinområde som lämna få oberörda och åker västerut. Alsace och Eguisheim är målet för dagen. Där övernattar vi och provar vin hos kooperativet Wolfberger. Gemensam middag

Dag 8

Efter frukost åker vi till Ribauville och besöker Louis Sipp. Ett av våra favoritbesök alla kategorier. Vi provar nya och gamla viner mot varandra. En lysande provning! Därefter åker vi norrut mot Pfalz och Deidesheim.Gemensam lunch. Vi besöker Winzerverein Pfalz äldsta producent.

Dag 9

Vi åker rakt norrut mot Travemünde och färjan mot Sverige. På vägen ser vi på film, har frågesport och pratar vin. Väl ombord äter vi en buffé tillsammans innan det är dags att krypa till kojs.

Dag 10

Vi lämnar Trelleborg tidigt på morgonen. Vi ser filmer och ägnar oss åt vininformation innan vi åter är i Jönköping. Där börjar den stora uppackningen av våra viner som vi vid varje vingårdsbesök haft möjlighet att inköpa!!!

Denna resa innehåller mycket! Vi besöker många vinområden med extra fokus på Piemonte. Relativt många mil blir det - c:a 450 men dock max c:a 60 mil per dag. Alla är lika förvånade hur smidigt och snabbt det går. Vi kommer att uppleva fantastiskt mycket! Resan passar speciellt bra för de som vill se och uppleva mycket på kort tid och som vill prova och lära om många olika vindistrikt.