Frankrike - Kombinationsresan , flyg och buss.

Detta är en kombinationsresa av högsta klass. Ni bokar själva enkel flygbiljett till Marseille där vi träffas på söndag eftermiddag (vi hjälper givetvis till med det om ni så önskar). Vid flygplatsen väntar bekväm långfärds buss nedkörd från Sverige med plats för 50 personer, max 38 får följa med. Vi skall ha gott om plats för oss själva och våra inköpta viner. Bussen är med oss hela resan och släpper av oss i Köpenhamn, Göteborg och Stockholm.

Detta ingår: Övernattning i dubbelrum med bad eller dusch och WC. Resa med bekväm buss. Parkerings- och vägavgifter. Frukost och flerrätters lunch eller middag med viner samt vingårdsbesök och vinprovningar.

Pris: Kontakta oss för ett prisförslag

Tillägg: Avbeställningsskydd kr 250:- per person

Reseledare och arrangör: Sommelier Per & Sten Svenhage

Dag 1

Vi startar i Marseille dit ni själva har tagit flyget. Vi träffas i ankomsthallen i Marseille kl 14:00. På vägen till Orange åker vi till Chateauneuf-du-Pape och berömda Chaeau Mont-Redon. Gemensam middag i Orange, där vi även övernattar. Staden är mycket intressant med dess romerska inslag. Den fantastiska amfiteatern är en av många historiska skatter.

Dag 2

Efter frukost besöker vi Pierre Amadieu med sina kraftfulla viner från Gigondas. Därefter äter vi gemensam lunch på väg mot Vienne vackert belägen vid floden Rhone. Innan vi når Vienne och vårt centralt belägna hotell stannar vi i hjärtat av Côte Rôtie och besöker Vidal-Fleury och deras nya moderna anläggning. Gott om tid att flanera och inta middag på egen hand på eftermiddagen/kvällen.

Dag 3

Efter frukost besöker vi Guigal. Detta vinhus anses av många vara världens bästa. Deras viner är av absolut högsta kvalité och det är det besök man sent glömmer. Lunch efter vägen till Bourgogne och staden Beaune där vi bor centralt två nätter. Nu växlar vi från de kraftfulla kryddiga vinerna i Rhone till de lättare eleganta vinerna från Bourgogne. Görs det bättre vita viner någon annanstans? "Vad vore livet utan en bal på slottet?" Provning och middag på slottet Chateau de Melin. Ett mycket trevligt besök och en fin avslutning på denna spännande dag. Vi övernattar 2 nätter i Beaune. En stad med fokus på vin och mat. Hospices de Beaune från 1442 är ett måste.

Dag 4

Makarna Armelle och Bernard tar emot oss för provning på deras vingård Domain Rion som ligger i Vosne Romanée, ett namn som framkallar rysningar av välbehag för världens vinnördar. De har även tryffelhundar….. Därefter provning hos Caveau de Chassange Montrachet. Där finns viner från de flesta av traktens vinbönder. Gemensam lunch och därefter eftermiddagen och kvällen fri för egna upptäckter i Beaune. Middag på egen hand.

Dag 5

Efter frukost reser vi mot Alsace. Lunch på vägen och egen tid på eftermiddagen i romantiska Ribauvillé. Provningen hos Louis Sipp är kanske den mest intressanta av alla. Otroligt spännande att jämföra gamla och nya årgångar. Gemensam traditionell middag på kvällen.

Dag 6

Nu lämnar vi Frankrike och åker genom Tyskland upp till Rüdesheim. På vägen stannar vi för lättare lunch och kanske en provning. Väl framme besöker vi George Breuer. De gör lysande vita viner på Riesling druvan. Riesling denna kamelont som kan uppträda på så många olika sätt. En klar favorit! Vi äter gemensam middag på vårt hotell i Rüdesheim.

Dag 7

Efter frukost reser vi mot Lübeck och färjan i Travemünde. Under resan pratar vi vin och tittar på vinfilmer. Ombord på färjan äter vi buffé tillsammas och kanske har vi en överaskning till er.

Dag 8

Väl hemma i Sverige stannar bussen i Malmö, Göteborg/Landvetter och Stockholm/Arlanda och på dessa platser lastar vi av våra medköpta viner.
Denna resa innehåller mycket. Vi besöker otroligt duktiga vinproducenter i några av de finaste och bästa vinregionerna. Vi provar vin, äter god mat och har gott om tid för egna upptäcker.