Frankrike, Italien, Tyskland - Kombinationsresan , flyg och buss 

Detta är en kombinationsresa av högsta klass. Vi besöker otroligt duktiga vinproducenter i några av de bästa regionerna. Ni bokar själva enkel flygbiljett till Marseille där vi träffas på måndag eftermiddag (vi hjälper givetvis till med det om ni så önskar). Vid flygplatsen väntar bekväm långfärds buss nedkörd från Sverige med plats för 50 personer, max 34 får följa med. Vi skall ha gott om plats för oss själva och våra inköpta viner.  

Detta ingår: Övernattning i dubbelrum med bad eller dusch och WC. Resa med bekväm buss. Parkerings- och vägavgifter. Frukost och flerrätters lunch eller middag med viner samt vingårdsbesök och vinprovningar. 

Pris: Kontakta oss för ett prisförslag

Tillägg: Avbeställningsskydd kr 250:- per person

Reseledare och arrangör: Sommelier Per & Maria Svenhage

Dag 1

Vi startar i Marseille dit ni själva har tagit flyget. Vi träffas i ankomsthallen i Marseille kl 13:00. På vägen till Orange åker vi till Gigondas och besöker Pierre Amadieu med sina härliga kraftfulla viner. övernattar. Gemensam middag efter incheckning på vårt hotell.

Dag 2

Efter frukost besöker vi Chateauneuf du Pape. Hos Chateau Mont Redon provar vi viner och äter gemensam lunch. Därefter besöker vi M. Chapoutier i Hermitage. De är en av de stora i vinvärlden och producerar viner på många platser runt om i världen. Samtliga av mycket hög kvalitet. Vi övernattar i mysiga Tornon sur Rhône. Middag på egen hand.

Dag 3

Efter frukost besöker vi Guigal. Detta vinhus anses av många vara världens bästa. Deras viner är av absolut högsta kvalité och det är det besök man sent glömmer. Lunch efter vägen till Asti. Vi checkar in på Hotel Lis där vi skall bo i två nätter. På kvällen provar vi vin och äter gemensam middag hos Duilio på Ristorante Campanaro.

Dag 4

Denna dag ägnar vi åt Barbaresco som blev årets vinort 2019. Vi besöker Castello di Nieve, en synnerligen kompetent producent med fantastiska viner. Vi äter gemensam lunch i Nieve innan dagens andra provning hos Montaribaldi. En relativt ung producent som gör riktigt fina viner. Middag på egen hand i Asti

Dag 5

En spännande dag väntar oss i Barolo. "The king of wines" håller epitet fortfarande? Barolo delas i två läger med de traditionella i ena hörnan och nytänkande i den andra. Båda falangerna gör underbara om än helt olika viner. Bedöm själva. Vi börjar dagen med provning och lättare lunch hos Marciano Abbona. Därefter hos pionjärerna inom ekologisk odling Erbaluna. En spännande och generös provning. Nu reser vi åt nordost och stannar för övernattning vid underbara Lago di Maggiore däe vi har en gemensam middag.

Dag 6

Efter frukost reser vi till Valtelina dalen. Vi äter gemensam lunch inna vi provar viner hos välkända Nino Negri. Vi övernattar i Sondrio. Middag på egen hand.

Dag 7

Vi åker över alperna ( om det inte snöar ), genom Schweiz, förbi välkända skidorter som St Moritz på vägen mot Franken och Randesacker. Lunch efter vägen. Vinprovning hos mycket duktiga Störrlein Krenig. Gemensam middag på vårt trevliga hotell Gasthof Bären.

Dag 8

Resan går norrut mot Travemünde. Under vägen pratar vi vin och tittar på film. Kanske arrangerar vi en frågesport. På färjan äter vi Captains Buffé.

Dag 9

Väl hemma i Sverige stannar bussen i Malmö, Göteborg/Landvetter och Linköping. På dessa platser lastar vi av våra medköpta viner.