Weekend i Toscana - Vin och kultur i skön harmoni

För varje mat och kulturintresserad framstår Toscana som ett av de främsta vinresemålen i världen. En resa enbart för damer/tjejer som törstar efter vin och kultur. Tack vare flyget hinner vi mycket under dessa fantastiska dagar. Du bokar själv din flygbiljett till/från Florens. Eller kanske förerdrar du att flyga till Pisa, Rom eller Bologna. Man kan enkelt förlänga resan.
Vi har med oss välkända Catherine Wallerman, vår auktoriserade guide under hela resan. Catherine är svensk och bosatt i Florens sedan många år.

Detta ingår: Resa med bekväm buss samt vägskatter. Övernattning i dubbelrum med bad eller dusch och WC. Frukost och flerrätters lunch eller middag med viner samt vingårdsbesök med provningar och guidning. Inträde till museum etc.

Pris: Kontakta oss för prisförslag

Dag 1

Vi samlas i vestibulen på det perfekt belägna Hotel Pensione Pendini i Florens. Vår guide Catherine Wallerman guidar oss genom denna makalösa stad. Därefter gemensam middag på en mycket trevlig restaurang. Viner ingår i alla våra gemensamma måltider.

Dag 2

Vi reser till San Gimignano och strosar omkring denna härliga stad på egen hand innan vi åker till Tenuta di Torciano där vi provar viner och äter lättare lunch. Pierre Luigi driver vinskola och kommer med en del tips. Tillbaks till Florens, och en eftermiddag med shopping, läder parfymer, tyger med mera. Besök på Galleria dell Accademia. Därefter gemensam middag.

Dag 3

Denna dag ägnar vi oss åt Moltalcinoområdet och dess Brunelloviner.
Välkände producenten Col d´Orcia tar hand om oss för visning och en fantastisk vinprovning. Vi äter gemensam lunch på vingården och konstaterar hur bra kombinationen är mellan deras viner och maten innan Därefter åker vi vidare till Siena, en stad som knappast behöver någon presentation. Catherine guidar oss och därefter lite egen tid. Åter till Florens och middag på egen hand.

Dag 4

Efter frukost besöker vi Uffizierna, Florens mycket berömda konstmuseum,. Verk från Giotto, Sandro, Botticelli, Leonardo da Vinci och Michelangelo för att nämna några vi kommer att beundra. Catherine berättar och förklarar konstens utveckling. Därefter besöker vi Fattoria di Sorgenti för provning och enklare lunch, som betalas på plats. Tre damer mor & döttrar, på Villa Sant Anna skall vi träffa framemot kvällen. Deras Vino Nobilo di Montepulciano får årligen utmärkelser. En härlig kväll med provning och gemensam middag med utsökta viner får bli en skön avslutning på resan innan vi reser tillbaka till vårt hotell.

Dag 5

Fria aktiviteter och för de flesta hemresa efter fantastiska dagar i underbara Toscana och där vi får med oss hem härliga minnen och upplevelser!